Búzavirág Néptánc Együttes

Videók

Mindannyiunk számára nehéz volt a 2020-as esztendő, amikoris kénytelenek voltunk otthonainkban maradni a COVID-19 járvány miatt. A karanténvideó egy rövid összefoglalója ennek az időszaknak. Köszönjük minden táncosunk kitartását és a Góbé Zenekarnak, hogy jóváhagyták számunkra a Bánat című daluk felhasználását e célból.

2019. novemberében lehetőségünk adódott megnyitni a brassói magyar közösség legnevezetesebb és leghíresebb jótékonysági bálját, a “Széchenyi” bált. Együttesünk nagy örömmel fogadta a felkérést. A bált a “palotás” táncunkkal nyitottuk meg, korabeli, 18. századi viseletekben.

A 2019-es Brassói Magyar Napok rendezvénysorozatának keretén belül, előadtuk a “nyitány” nevezetű stílizált táncunkat, közösen Szarka Tamás és a Ghymes zenekarral, Brassóba való látogatásuk alkalmából. Felemelő és megtisztelő érzés volt mindannyiunk számára. Köszönjük Szarka Tamás és a Ghymes ezeket az egyedi, feledhetetlen perceket.

2019-ben ünnepelte együttesünk fennálásának 70. évfordulóját. Rendezvénysorozatunk egy gálaelőadással zárult, amelynek végső mozzanata a “gyergyói” nevezetű táncunk előadása volt, amint a videón is látható. Fontos számunkra kiemelni, hogy egyszerre táncolta ugyan azt a táncot több generáció, közel 150 személy a gála végén.