Búzavirág Néptánc Együttes

Budapesten a Búzavirág III. Ethno Fest Budapest 2019


November 8-10. között Budapesten jártunk.
Rengeteg élménnyel gazdagodtunk ez a pár nap alatt.
Mivel 2019 a Külhoni Magyar Gyerekek Éve, első napunk délutánját a Csodák Palotájában töltöttük, így lehetőségünk adódott közösen játszva tanulni és kikapcsolódni.


Elengedtehetelen volt számunkra az esti kis hajókázás a csendes Dunán. Gyönyörű volt az őszi Budapest kivilágítva.

A második nap folyamán, együttesünk meglátogatta a Hősök Terét, illetve felfedeztük a Városliget rejtett kincseit. Megismerkedtük az 1896 óta működő Kisföldalattival, majd a karácsonyi ünnepekre hangolódva, a Vörösmarty Téren levő Karácsonyi Vásárt is bejártuk.


Az este során sikeresen zárult a III. Ethno Fest Budapest 2019 Nemzetközi Néptáncfesztivál, amely a KMO Művelődési Központban valósult meg. Együttesünk mellett, még 14 másik csoport mutatta be hagyományait, táncait, köztük kiemelnénk párat: India, Fehéroroszország, Lengyelország, Norvégia, Ukrajna, Görögország és még sokan mások.
Hatalmas élmény volt számunkra vizuálisan megtapasztalni más népek kultúráját, majd a sajátunkat is bemutatni a színpadon.


Köszönjük minden kedves nézőnknek, volt Búzavirágosoknak, kedves ismerősöknek, akik eljöttek értünk, akár több száz kilométert is utazva. Reméljük hamarosan eljön az újratalálkozás napja.

Köszönjük a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT és a Magyar Kormány támogatását, hogy segítségükkel, diákjaink egy tartalmas kiszállásnak lehettek a részei.